Hamburg: Sonja Jacobsen, FDP’nin yeni eyalet başkanı seçildi

kamil şeker

New member
Hamburg Hamburg

Sonja Jacobsen, FDP’nin yeni eyalet başkanı seçildi

Durum: 04/01/2023| Okuma süresi: 2 dakika

1 Nisan 2023, Hamburg: FDP Hamburg'un yeni seçilen eyalet başkanı Sonja Jacobsen, seçilmesinin ardından parti konferansında çiçeklerle duruyor.  FDP Hamburg, son zamanlarda esas olarak parti içi çekişmeler nedeniyle fark edildi.  Fotoğraf: Markus Scholz/dpa +++ dpa resimli radyo +++

Sonja Jacobsen, Hamburg FDP’yi tekrar rayına oturtmak istiyor

Kaynak: dpa

Federal Meclis üyesi Michael Kruse, aslında Katja Suding döneminden sonra Hamburg Elbe Liberallerini şekillendirmek istedi – ancak iç anlaşmazlıklar şimdi liderliğin değişmesine yol açıyor. Halefi doğrudan Yeşiller’e gider.

DHamburg’daki FDP, yeni parti lideri olarak Sonja Jacobsen’i seçti. Parti devlet konferansında 250 partiliye hitaben yaptığı konuşmada barınma, eğitim ve ulaşım konularına vurgu yaptı. Eski milletvekili Cumartesi günü, FDP’nin Hamburg için tutarsız bir ulaşım konsepti olarak gördüğü şeye atıfta bulunarak, “Ulaştırma senatörünün gerçek laboratuvarındaki kobaylarız” dedi.

ayrıca oku

Federal Meclis

Bir önceki başkanın sırdaşı Michael Kruse 147 oy aldı, rakibi Daniel Oetzel -Hamburg Parlamentosu eski meclis grup yardımcısı- 97 oyla net bir şekilde kaybetti. Kruse, Federal Meclis üyesi olarak işine odaklanmak istediği için seçime katılmadı.

1 Nisan 2023, Hamburg: Hamburg Parlamentosu'ndaki eski FDP parlamento grup lideri Daniel Oetzel, FDP Hamburg'un devlet partisi konferansında eyalet başkanlığına başvuru konuşmasını yapıyor.  FDP Hamburg, son zamanlarda esas olarak parti içi çekişmeler nedeniyle fark edildi.  Fotoğraf: Markus Scholz/dpa +++ dpa resimli radyo +++

Daniel Oetzel ikinci denemede de parti başkanlığını devralmayı başaramadı.

Kaynak: dpa

Bu, Oetzel’in Hansa şehrinde FDP’ye liderlik etme girişiminde ikinci kez başarısız olması. Altona bölgesinden 35 yaşındaki, iki yıl önceki yönetim kurulu seçimlerinde bir yarışma oylamasında çoktan mağlup olmuştu.

FDP Hamburg, son zamanlarda esas olarak parti içi çekişmeler nedeniyle fark edildi. Parti lideri Kruse ve yönetim kurulu, dört genç liberalle Temmuz’un eski başkanı Carl Cevin-Key Coste hakkında aylarca tartıştı. Özünde, Temmuz ayında Kruse’ye yönelik sert eleştirilerin ardından yönetim kurulu tarafından başlatılan bir parti ihraç prosedürü ile ilgiliydi – bu, partiyi yıpratan ve seçim öncesi konuşmalarda da tekrar tekrar parıldayan bir konu.

Suding artık siyasette değil

FDP Hamburg, en iyi aday ve geçici devlet başkanı Katja Suding ile iki seçimde önemli ölçüde daha başarılı olduktan sonra, 2020 eyalet seçimlerinde yüzde beş engelinde başarısız oldu. Suding daha sonra federal siyasete geçti, ancak o zamandan beri siyasetten çekildi. Partinin hala parlamentoda temsil edilmesinin nedeni, FDP Milletvekili Anna von Treuenfels-Frowein’in doğrudan görevi kazanması. Daha sonra Milletvekili Sami Musa SPD’den FDP’ye geçti.