Provener Stok Alıyor: Hamburg tekrar daha fazla su tüketiyor

kamil şeker

New member
Hamburg'un su tüketimi 2024'te yıllarda ilk kez yükseldi. Bu ve daha fazla yağmur Hamburg suyunu pozitif bir denge getirdi. Yeni tur rakamları sundu – ve milyarlarca dolarlık yatırımları duyurdu. Ancak Vera II projesi gibi riskler devam ediyor.

Hamburg vatandaşları 2024'te ilk kez bir önceki yıla göre daha fazla su kullandı. Bu – kolay olsa bile – Hamburg City tedarikçisinin dengesinde görülebilir. Hamburg'un yeni çevre senatörü Katharina Fegebank (Yeşiller) Perşembe günü bilançoyu Stelecten'deki su işlerinde yönetici yönetmenler Michael Beckeneit ve Frank Herzog ile birlikte sundu.

Üçü de sadece bu yıldan beri ofislerinde. 2024 için bilanço, esasen, kendi isteği üzerine iç kavgalar için elenen genel müdür Ingo Hannemann ve Gesine Strohmeyer'e ve sağlık nedenleriyle yeniden seçilen uzun süreli çevre senatörü Jens Kerstan'a (Greens) geri dönüyor.

İçme suyu satışı yüzde 1,6 arttı. Geçen yıl Hamburg'da özellikle ıslak olduğu için, temizlenmiş atık su miktarı önemli ölçüde daha yüksekti. Miktar yüzde sekiz arttı. Toplam 183.4 milyon metreküp atık su temizlendi.

Buna göre, grup cirosu da 43.8 milyon Euro artarak 673,5 milyon Euro'ya yükseldi. Ancak, Hamburg suyu verim sırasında hafif kayıpları kabul etmek zorunda kaldı. Bu, geçen yıl yaklaşık yüzde 3,3 oranında 106,2 milyon Euro'ya düştü. Ancak, bunun nedeni 2023'teki etkilerden kaynaklanıyordu ve kötü bir yıl 2024'teki etkilerden kaynaklanıyordu.

Bilanço sunulduğunda, Beckenleit ve Herzog da geleceğe bakmaya cesaret ettiler. 2028 yılına kadar Hamburg Wasser, geçen yıl başlayan yaklaşık 1,14 milyar avro yatırım programını sona erdirmek istiyor. Su ve kanalizasyon ağlarına ve 522 milyon avro yatırımlarına 616 milyon avro konulacak.

Projelerden biri, kanalizasyon çamuru yanma sistemi Vera II'dir (Vera şudur: atık su arıtımından kalıntılar için geri dönüşüm sistemi). Projenin yıl başında başlıkları vardı çünkü önemli ölçüde daha pahalıydı. Vera II ile ilgili sorunlar ve proje yönetiminin yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak yönetim, yönetimde gerçekleşmişti. Beckenreit ve Duke şimdi şirketi -2026'nın ortalarında yönetecekler.

Yönetim teknik müdürü ve sözcüsü Beckereit, ek yönetimin şimdi tamamen yeniden düzenlendiğini, direksiyon grubunun yeniden kurulduğunu ve müteahhitlerle aylık tartışmalar atandığını söyledi. Buna ek olarak, daha fazla şeffaflık yaratmak için denetim kurulu ile değişim önemli ölçüde yoğunlaştı. Otoritesi Denetim Kurulu başkanlığını yapan çevre senatörü Fegebank, muhtemelen bu yeni bağlantı ile ilgiliydi. Su kaynağına güven, güvenilirlik ve güvenilirlik sorunu denir.

DPA ile Juve