Schleswig-Holstein: Wedel'deki yetişkin eğitim merkezi çalışanı bıçaklı saldırı sonrasında ağır yaralandı

kamil şeker

New member
Wedel Halk Eğitim Merkezi binası önünde bir öğretim görevlisi bıçaklı saldırıya uğradı ve bıçaklandı. Polis iki kişiyi tutukladı. Onlar Suriye'den gelen kardeşler (her ikisi de 20'li yaşların başında). Memurlar kurbanlarını öldürmek istediklerini varsayıyorlar.

Hamburg yakınlarındaki Wedel'de bir yetişkin eğitim merkezinin arazisinde düzenlenen kanlı eylemde 67 yaşındaki bir öğretim görevlisi ağır yaralandı. Polise göre okulun otoparkında bıçaklanmış. Kısa süreli aramanın ardından 2 şüpheli gözaltına alındı. Onlar iki kardeş. Her ikisi de 20'li yaşlarının başında; biri 2002'de, diğeri 2003'te doğdu. WELT'in verdiği bilgiye göre bu kişilerin Suriyeli oldukları söyleniyor. Bir polis sözcüsüne göre, yine göçmen kökenli olan 67 yaşındaki kurban, iki saldırganın kimliğini tespit edebildi. İki saldırgan okulun 1,5 kilometre uzağında yakalandı. İkisi de aynı sokakta yaşıyor.

Suçun arka planı hala belirsiz. Polis sözcüsü, mağdur ve failin birbirini tanıdığının varsayıldığını söyledi. İlişki suçundan söz etti; bu suça karışanların birbirlerini tanıdığı durumlarda polis tarafından kullanılan bir terim. Şüphelilerin öğrenci olma ihtimalini göz ardı etmek istemiyordu ancak bunu doğrulamak da istemiyordu.

Mağdur, cinayetin ardından öğleden sonra hastaneye gitti. Polise göre adamın hayatı suçtan saatler sonra hâlâ tehlikedeydi.

Yaralı adam hastaneye kaldırıldı. Polis sözcüsü Christian Hessel, Hamburger Abendblatt'a, adamlardan birinin öğretim görevlisinin “boynuna bıçak yarası” verdiğini söyledi.

Polis, faillerin kurbanlarını öldürmek istediklerini varsayıyor. Sebebi hakkında henüz bir şey bilinmiyor. Başlangıçta üç failin aranmasına başlandı. Ancak sözcü, artık sadece iki failin ortaya çıktığını söyledi. Cinayet masası soruşturmayı devralmalı.

Polis güçlü güçlerle konuşlandırıldı. Arama çalışmalarına destek için havadan Hamburg polis helikopteri de talep edildi. Olayın ardından polis ekipleri, failleri aramak için okul binasını kordon altına aldı. Polis akşamın erken saatlerinde şüpheli faillerin tam olarak nerede yakalandığını söylemedi.

Bir dpa çalışanının olay yerinden bildirdiğine göre, suçtan saatler sonra okul büyük ölçüde terk edilmiş durumdaydı. Polisin bantla çevrelediği otoparkta üç devriye arabası park edilmişti. Bir polis memuru olası ipuçlarını bulmak için çalıları aradı. Bir polis köpeği de görevdeydi. Polis helikopteri şehrin üzerinde tur attı.

Wedel, Schleswig-Holstein'ın Pinneberg bölgesinde yer alır ve Hamburg'un hemen batısında yer alır. Kendi temsiline göre, yetişkin eğitim merkezi kendisini şehrin belediye ileri eğitim merkezi olarak görüyor. Kentin internet sitesinde “Yetişkin eğitim merkezi, bölgemizdeki tüm vatandaşlar, şirketler, kurumlar, kulüpler ve dernekler için yaşam boyu öğrenmenin yeri, eğitim ve toplantı merkezidir” deniyor. “Çalışmamızla herkes için eşit eğitim fırsatlarından yanayız.”

ll/krö/ad/AFP/dpa