Streit Artan: Hamburg Water'ın iki yeni yöneticiye ihtiyacı var

kamil şeker

New member
Hamburg su sağlayıcısı yeni bir yönetim aramalı. İki posta sahibi geri çekildiklerini duyurdu. Uygun halefler arayışı zamanı için, iyi bilinen bir şirket kurumsal yönetimi devralmalıdır.

Şimdi resmi: Kentsel su tüketimi ve bertaraf şirketi Hamburg Wasser, yeni yönetim yönetmenleri aramalı. Perşembe günü, denetim kurulunun hevesle beklenen bir toplantısının aralarında bilindiği gibi, şirketin ticari müdürü Gesine Strohmeyer, 2025'in sonuna kadar süren sözleşmesini genişletmeyeceğini açıkladı. Yönetim teknik direktörü ve Yönetim Başkanı Ingo Hannemann, geçen hafta Sözleşmenin bir uzantısı için müsait olmayacağını denetleme kuruluna bir mektupta açıklamıştı.

Denetim kurulu şimdi sözleşmeleri mümkün olan en kısa sürede önceden müzakere edecektir. Geçici bir yönetici olabildiğince çabuk devralmalı, muhtemelen 1 Nisan'da. Eski uzun süredir Hamburg-Wasser patronu Michael Beckereit takas edildi. Şirketin yüksek bir idari çalışanı sağlanacaktır. Böylece Hannemann ve Strohmeyer için uzun vadeli halefler arama zamanı kaldı.

Perşembe günü Denetleme Kurulu'ndan, Senato'nun kararlarının olmaması nedeniyle, ne Strohmeyer ve Hannemann'ın kişisel detayları, geçici ardıllık konusunda karar verebilir veya tavsiye edemez, 19 Mart'ta olağanüstü bir denetim kurulu toplantısı olmalıdır. O zamana kadar, kamu şirketleri için Senato Komisyonu'nun eksik kararları telafi ettiği söyleniyor. Kentsel şirketlerin tüm önemli ders pozisyonları hakkında karar veren komisyon, bu hafta toplantısında Causa Hamburg suyu hakkında bir karar vermişti. Suver ve dağıtım görevlisinden sorumlu çevre otoritesi, komite için şablonlarını geliştirmelidir.

Ama mevcut mola nasıl ortaya çıktı? Denetim Kurulu'na yazdığı mektupta Hannemann, Strohmeyer ile yıkılmış bir güven ilişkisini ve onun bakış açısından, Denetim Kurulu Başkanı, Çevre Otoritesi Devlet Konseyi tarafından destek eksikliğini belirtti.

Gizli belgeler medyada sona erdi

Hannemann, Hannemann'ın sırtının arkasındaki Strohmeyer'in “yönetim alanları arasında ciddi bir güç değişimi başlatmaya çalıştığını” söyledi. İçinde, Vera II projesinde atık su arıtımından kalıntılar için geri dönüşüm sisteminin genişlemesi üzerine “delici” de hitap etti, her zaman medyada sona eren belgeler vardı – gizlice tedavi edildi.

Sonuç olarak, şirket aylarca manşetlerde, özellikle davaya yakından eşlik eden “Hamburger Abendblatt” da negatifti. Arka plan maliyet artışlarıdır. 200 yerine, proje şimdi 297 milyon avroya mal olmalı. Bu arada, yaklaşık 330 milyon tutkulu e-postalar dahil edildi. Bununla birlikte, Hamburg'un suyu nasıl netleştirdiğinin hatalı bir temsili idi. Açık maliyet hesaplamaları, yaklaşık 330 milyon avro toplamının, Köhlbrandhöft kanalizasyon arıtma tesisine Vera'nın genişlemesiyle daha fazla yatırım yaptığını gösterdi.

Hannemann'ın mektubunda görülebileceği gibi, şirketteki iç anlaşmazlık, II II'deki basın yayınlarının zamanına düştü. Geçen yıl Eylül ayında, Hamburg Water'dan bir konferansın ardından özel bir akşam yemeği dümenden çıktı. Ertesi sabah, Bad Malente'deki otel şirket çalışanlarından ikinci geceyi iptal etmesini istedi.

Kendi tasvirine göre Hannemann, olaylarla başa çıkmaya çağırdı. Strohmeyer “içgörü yok” gösterdi. Hannemann, bu nedenle denetim kurulu başkanından “maalesef gerçekleşmemiş” olan “birkaç kez açıklama getirmesini” istedi.

Strohmeyer bu temsille çelişiyor. Olay hakkında bilgilendirildiğinde hemen harekete geçti ve İK yöneticisi ile birlikte bir iş hukuku soruşturması başlattı. “Anladığım kadarıyla muhalefet yoktu, şirkette de temsil ettiğimiz ortak bir çizgi yoktu.”

Ingo Hannemann, Ocak 2018'den beri Hamburg Wasser'in teknik genel müdürü oldu. Eylül 2021'den bu yana yönetim için bir sözcü oldu. Gesine Strohmeyer, Aralık 2022'de ticari müdür olarak katıldı.

Denetim Kurulu Başkanı Anselm Sprandel, Hamburg'a olan bağlılıkları için resmi tebliğindeki her iki yöneticiye de teşekkür etti. Spranel, “Şimdi yönetimde sürekliliği sağlamak için gerekli adımları hemen atacağız.”

Çevre Senatörünün Eleştirisi ve Devlet Konseyi

Vera II projesine aylardır kritik olarak eşlik eden federal vergi mükellefleri hükümeti iyi gitmiyor. Başkan Sascha Mummenhoff, “Gerçek skandal bizim için ve Hamburg vergi mükellefleri için: Medya raporlarına göre sorumlu senatör Jens Kerstan (Yeşiller),” Vera-II “felaketinden sadece basından yaşadığını itiraf etti.” Dedi. Bu nasıl olabilir? Mummenhoff, “Çevresel bir arter olarak, 2.400 çalışanı ile en büyük kentsel şirketlerden birinin denetimine sahip – ancak kontrol yerine egzersiz yapmak yerine delege etti.”

Ve bu kötüydü. “En yakın sırdaşı, devlet meclis üyesi Anselm Sprandel, Hamburg'un Hamburg Denetleme Kurulu Başkanı olarak Kaos'u Hamburg'un Kaosu olarak çalıştırdı.” “Vera II” deki maliyet artışlarına ek olarak, Mummenhoff olayı Eylül ayında kınadı. Ona “alkol fazlalığı” diyor. Mummenhoff: “Senato ve vatandaşlığın bu skandaldan doğru sonuçları çıkarmasını ve şehir kendi işletmeleri için kontrol mekanizmalarını koymasını bekliyoruz. Yaklaşan koalisyon görüşmeleri bunun için de kullanılabilir. “

Pazar günü Hamburg'da yeni bir Parlamento seçildi. SPD Seçim kazananı Cuma günü keşif görüşmeleri ile başlıyor. Birincisi önceki koalisyon ortağı The Greens ile konuşuyor.

Editör Julia Witte Vedder'ı aradı içinde çalışır Hamburg editoryal ekibi Pazar günü dünya ve dünyanın. 2011'den beri rapor ediyor Hamburg siyaseti.