Armada bilgisayarı kimin ?

Guzay

Global Mod
Global Mod
[color=]Armada Bilgisayarı Kimin? Bilgisayarın Hakimiyet Mücadelesi[/color]

Hepimiz bir gün bilgisayar başında, monitörün karşısında otururken bir anda “Armada bilgisayarı kimin?” sorusunu sormak zorunda kaldık, değil mi? Tabii, hemen herkesin gönlünde bir Armada bilgisayarı var. Hangi kişi, bu ultra güçlü, hızına hız katmış makineyi kimin kullandığını tam olarak bilmeden gülümsemeden geçebilir? İşte bu yazı, o soruyu mizahi bir şekilde ele alacak ve forumda birbirimizi gülümsetmeye çalışacağız. Hazırsanız, gelin biraz eğlenelim!

[color=]Bilgisayarın Hakimiyet Mücadelesi: Erkekler Stratejik, Kadınlar Empatik[/color]

Her şeyden önce, bu soruya erkeklerin ve kadınların nasıl yaklaştığına bakmak, durumun eğlenceli taraflarını keşfetmemize yardımcı olacaktır. Erkekler, kesinlikle bu tür meseleleri çözmeye yönelik oldukça stratejik bir yaklaşım sergiliyor. "Bu bilgisayar benim, çünkü geçen hafta yeni bir RAM taktırdım!" şeklinde pratik bir açıklama, çoğu erkeğin vereceği klasik yanıttır. Erkekler, genellikle olayları pratik bir bakış açısıyla değerlendirirler; "Tekrar başlatırsam her şey düzelir!" düşüncesiyle bilgisayarın üzerine birkaç kez tıklayarak problemi çözmeye çalışırlar. Bu tür bir yaklaşım, onları gerçek çözüm odaklı stratejistler yapar – sadece bazen yanlışlıkla tüm dosyaları silebilecek kadar çözüm odaklı tabii.

Kadınlar ise, Armada bilgisayarının kim olduğunu soran bu dramatik durumlara çok daha empatik ve ilişki odaklı yaklaşırlar. Kadınlar için bilgisayar bir ilişki gibi bir şeydir. "Benim bilgisayarım, ama seninle birlikte izlediğimiz o filmi gerçekten hatırlıyor musun? O zaman, bence sen de bu bilgisayarı hak ediyorsun!" Kadınlar, bilgisayarı "kendi" olarak kabul etmelerinin ötesinde, onunla bir tür duygusal bağ kurar ve bu bağ sayesinde bilgisayar paylaşılır. "Seninle bu bilgisayarı bir kez daha paylaşmak, çok özel bir anı hatırlatıyor." diyen kadın, bilgisayarın en büyük hakimi olabilir.

[color=]Bilgisayar Paylaşımında Egolar ve Diplomasi[/color]

Birçok forumdaş, “Armada bilgisayarını kimin kullanacağı” meselesinin aslında tam anlamıyla bir diplomatik mücadele olduğunu fark etmiştir. Hangi koltukta oturduğumuz, hangi programı açtığımız ve hatta hangi tuşları kullandığımız her şey stratejidir. Erkekler, bilgisayarları çoğunlukla "benim çünkü ben çok becerikliyim" diye sahiplenirlerken, kadınlar "ama biz birlikte çalıştık" diye nazikçe ama etkili bir şekilde bilgisayarın kontrolünü elde tutarlar.

Klasik bir örnekle girelim: Kadın, bilgisayar başına geçer ve işleri hızlıca yapmak ister. “Hadi bakalım, sadece birkaç tıkla şu e-postaları halledeyim!” der ve neredeyse her şey kolayca çözülür. Fakat ne zaman ki bilgisayar “yavaşlamaya” başlar, o zaman işler biraz karmaşıklaşır. Erkek ise hemen araya girer: “Hadi bakalım, ben sana demiştim!” diye. Gerçekten de “hadi bakalım” diyen erkek, bilgisayarın kontrolünü almak için klasik "gelişmiş sorun çözme yöntemleri"ne başvurur. Gösterişli tıklamalar, ekranın her köşesini hızlıca gezme ve sonunda “format at” dediği anlar... Hah, işte! Bilgisayar bir anda hız kazanır. Kadın, “O zaman bu bilgisayar hep benim mi olacak?” diye sormaz çünkü bir kez daha ilişkisel yaklaşımı devreye girer. “Zaten birlikte bakacağız, değil mi?”

[color=]Evdeki Bilgisayarın Sosyal Statüsü: Kimin Bilgisayarı?[/color]

Evdeki bilgisayar, bazen bir sosyal statü sembolüne dönüşebilir. Özellikle güçlü, hızlı ve her türlü yazılımı çalıştırabilen bilgisayarlar, tam anlamıyla "görkemli bir zafer" gibi algılanır. Bilgisayarınızı kim kullanır, o kişinin biraz daha saygın bir pozisyonda olduğu düşünülür. “Beni ciddiye al, ben hızın kralıyım” gibi bir hava estirerek bilgisayar başına geçmek, evdeki en iyi bilgisayarın sahibi olmak gibi bir şeydir. Öyle ki bazen, eski bilgisayarınızdaki yeni program güncellemeleri bile, yeni bir sosyal bağ kurmanın aracına dönüşebilir.

Kadınlar ise bu konuda çok daha "sosyal" bir yaklaşım sergileyebilirler. Bilgisayar bir buluşma noktası olur. “Hadi bilgisayar başında birkaç saat geçirelim” demek, aslında “Hadi beraber biraz vakit geçirelim” demekle eşdeğerdir. Kısacası, bilgisayar kiminse, sosyal anlamda biraz da ona ait oluyorsunuz. Bu yüzden aslında bilgisayarın kimde olduğu önemli değil, önemli olan onu nasıl kullanmayı bildiğinizdir.

[color=]Forumda Kim Haklı? Sizin Yorumunuz?[/color]

Şimdi, forumdaşlar! Benim bu eğlenceli bakış açım biraz “yüzeysel” olabilir, ama biliyorum ki sizler farklı bakış açılarıyla bu meseleyi çok daha derinlemesine tartışabilirsiniz. Bu tartışmanın sonunda, kim bilir, belki de birçoğumuz, bilgisayarın kimde olduğunun aslında hiç de önemli olmadığını fark ederiz. Yine de, kendi deneyimlerinizi ve fikirlerinizi paylaşarak daha eğlenceli bir atmosfer yaratabiliriz!

Peki, sizce bilgisayarın hakimi kim? Erkeklerin "stratejik hamleleri" mi yoksa kadınların "empatik yaklaşımları" mı daha başarılı? Paylaşın bakalım, belki de bilgisayarın kontrolü üzerinde zafer ilan eden ilk kişi siz olursunuz!