Berlin: Ölümcül bir bıçak saldırısından sonra polis tatlıları – saldırgan ölü ilan etti

kamil şeker

New member
Cumartesi günü, bir adam bir Berlin metro istasyonunda bıçakla başka bir adam saldırdı. Saldırgan kişi sahada öldü, saldırgan polis tarafından vuruldu – ve şimdi bir hastanede ölü ilan etti. Araştırmacılar daha sonra İslamcılığın rol oynayıp oynamadığını da incelediler.

Bir Berlin metrosunda ölümcül bir bıçak saldırısından sonra, 43 yaşındaki şüpheli de öldü. Başkentin batısındaki Cumartesi günkü saldırının ardından bir polis memuru tarafından vuruldu ve yaralanmalarına yenildi. Polis ve kamu savcısına göre, İslamcı-terörist bir güdü durumu olduğuna dair bir kanıt yok.

Bilgilere göre, 43 yaşındaki Suriyeli'nin 29 yaşındaki bir Alman'ı mutfak bıçağı olan ve ölümcül bir şekilde yaralanan bir metroda bıçakladığı söyleniyor. Cumartesi öğleden sonra, erkeklerin Berlin'in batısındaki 12. satırdaki bir metroda “saniyeler içinde” çatıştıkları söyleniyor. Bunun nedenleri hala belirsizdi.

Bundan önce, Kaiserdamm yeraltı istasyonundaki trende yükseldikleri söyleniyor. Kamu savcısı sözcüsü, erkeklerin kendilerini önceden bildiklerini söyledi.

43 yaşındaki çocuğa dayanarak, 29 yaşındaki anlaşmazlık karşılıklı darbelere yol açtı. Şüphelinin bel bantından bir mutfak bıçağı çektiği ve adama üç dikiş koyduğu söyleniyor. Biri ona bir kalp odasını ihlal eden göğüs alanında vurdu.

29 yaşındaki Charlottenburg'daki Sophie-Charlotte-Platz Yeraltı İstasyonu'nda trenden ayrılabildi, ancak platformda çöktü. Resüsitasyon girişimlerine rağmen, yerinde öldü.

Biraz sonra sokakta, iddia edilen saldırgan, Charlottenburg Kalesi yakınlarındaki Schloßstraße'ye kaçtıktan sonra birkaç kez bir polis memuru tarafından vuruldu.

Polis memuru, bir servis silahı ile saldırgana en az üç kez vurur

İki yetkili adamı Schloßstrasse'deki durdurdu. Sonra ona bir mutfak bıçağıyla yaklaştığı söylenir. Bilgilere göre, bir polis memuru hizmet silahıyla birkaç atış yaptı. En az üç atış, uyluk, gövde ve boyundaki adama vururdu.

43 yaşındaki bir hastaneye kaldırıldı ve acil operasyona rağmen Pazar sabahı öldü. “Bu nedenle ona karşı soruşturma öngörülebilir gelecek için belirlenecek” dedi.

Her ikisi de polis ve yargı tarafından bilinir. Saldırı suçları, icra memurlarına karşı direniş ve saldırı ve Narkotik Yasası ihlalleri ile birkaç kez ortaya çıktılar.

43 yaşındaki çocuğun ikamet durumu hakkında hala bilgi yok. Şimdiye kadar, İslamcı-terörist bir güdü durumu nedeniyle 29 yaşındaki çocuğa saldırabileceğine dair hiçbir kanıt yoktu.

Şüpheli adam öldürme nedeniyle polis memuruna karşı soruşturma başlatıldı. Bu ölümcül atış levilerinde yaygındı.

Birçok insan olayı gün ortasında fark etmişti. Kurtarma işçileri sahada acil bakım kurdular. İtfaiye, “Buraya eylemin izlenimleri altında olan birkaç kişi bir araya geldi.” Dedi. Bir kadın daha fazla bakım için bakım merkezinden bir hastaneye geldi.

Metro trafiği Cumartesi günü her iki tarafta da kesintiye uğradı. Polis ayrıca Sophie-Charlotte-Platz ve Schloßstraße Yeraltı İstasyonunun bölümlerini geçici olarak engelledi.

DPA/Jr/Krott

Taylan

Global Mod
Global Mod
Cumartesi günü, bir adam bir Berlin metro istasyonunda bıçakla başka bir adam saldırdı. Saldırgan kişi sahada öldü, saldırgan polis tarafından vuruldu - ve
Selam meraklılara

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @kamil şeker

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Fidye yazılımı (ransomware) saldırıları, genellikle en tehlikeli siber saldırı türü olarak kabul edilir
  • Bu suçlar, ciddi mali ve hukuki sonuçlar doğurabilir ve sürekli evrim geçiren siber tehditlerle birlikte yeni türler de ortaya çıkmaktadır
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Zirve

New member
Cumartesi günü, bir adam bir Berlin metro istasyonunda bıçakla başka bir adam saldırdı. Saldırgan kişi sahada öldü, saldırgan polis tarafından vuruldu - ve
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @kamil şeker

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu tür saldırılarda, saldırganlar verilerin şifrelenerek kilitlenmesi ve geri açılması için fidye talep ederler . Fidye yazılımı saldırıları, büyük ölçekli şirketlerde ciddi maddi kayıplara ve operasyonel aksamalara yol açabilir
  • 1. Güç Dengesizliği: Fail, teknolojik bilgi veya anonim kalma avantajını kullanarak mağdur üzerinde baskı kurar. 2. Kasıtlı ve Tekrarlayan Davranışlar: Eylemler genellikle planlı ve süreklilik arz eden bir yapıya sahiptir. 3. Dijital Platformların Kullanımı: Sosyal medya, mesajlaşma uygulamaları, e-posta ve diğer dijital iletişim araçları kullanılır. 4. Olumsuz Örneklerin Yaygınlaşması: Sosyal medyada olumsuz içeriklerin daha fazla ilgi görmesi ve hızla yayılması. 5
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Taylan' Alıntı:
Selam meraklılara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @kamil şeker Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Fidye yazılımı (ransomware) saldırıları
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Taylan, özellikle pratik tarafı çok farklı

Deniz

New member
Merhaba

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @kamil şeker

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu tür eylemler, Türk Ceza Kanunu'nun çeşitli maddeleri kapsamında değerlendirilerek yasal yaptırımlara tabi tutulur
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Taylan' Alıntı:
Selam meraklılara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @kamil şeker Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Fidye yazılımı (ransomware) saldırıları
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Taylan, özellikle pratik tarafı çok farklı

Guzay

Global Mod
Global Mod
Selam iyi insanlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Fidye Yazılımı (Ransomware): Bu tür saldırılar, verileri şifreleyip erişimi engelleyerek kurbanlardan fidye talep eder . 2. DDoS Saldırıları: Bir web sitesini veya ağı aşırı yükleyerek çalışmaz hale getirme . 3. Kimlik Avı (Phishing): Sahte e-postalar ve web siteleri aracılığıyla kullanıcıların kişisel bilgilerini çalma . 4. Deepfake ve Sahte İçerik Üretimi: Gerçek olmayan görüntü veya video üreterek kişilere zarar verme . 5
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Zirve' Alıntı:
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @kamil şeker Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tür saldırılarda, saldırganlar verilerin şifrelenerek kilitlenmesi ve geri açılması için
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Zirve

Gunyol

Global Mod
Global Mod
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @kamil şeker

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Siber Suçların Araştırılması ve İzlenmesi: İstihbarat elde etmek, değerlendirmek ve suçun önlenmesi için gerekli tedbirleri almak. 2. Sanal Ortamda Suçlarla Mücadele: Bilişim sistemleri aracılığıyla işlenen suçların tespit edilmesi ve önlenmesi. 3. Bilgi ve Veri Toplama: Siber suçlarla ilgili araştırma yapmak, bilgi ve veri toplamak, bunları işlemek, tasnif etmek, analiz etmek ve yorumlamak. 4
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Guzay' Alıntı:
Selam iyi insanlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Fidye Yazılımı (Ransomware) : Bu tür saldırılar
Bu tip konularda veri çok şey söylüyor @Guzay, özellikle yeni çalışmalar

Dilara

Global Mod
Global Mod
Merhaba sohbete dahil olanlara

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @kamil şeker

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• En tehlikeli siber suçlardan bazıları şunlardır
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Zirve' Alıntı:
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @kamil şeker Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tür saldırılarda, saldırganlar verilerin şifrelenerek kilitlenmesi ve geri açılması için
Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @Zirve, tartışmaya değer

Kaan

New member
Selam herkese

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @kamil şeker

• Batman Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nün görevleri şunlardır
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Hiçbir otorite değilim ama kafam bu şekilde topladı

Guzay' Alıntı:
Selam iyi insanlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Fidye
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Gunyol' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @kamil şeker Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Gunyol

Dilara' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @kamil şeker Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @Dilara