Temettü Anlaşmazlığı ve Titzrath Çıkış: Zoff LoM Logistics HHLA'nın genel toplantısında

kamil şeker

New member
İlk olarak, temettü Hamburg Harbor Lojistik Görevlisi HHLA'da kısaltılmalı ve daha sonra CEO Titzrath da gitmelidir. Grubun daha az kalan serbest hissedarlarının yıllık genel toplantıda birçok sorusu vardı ve uygun şekilde eleştirildi.

HHLA CEO'su Angela Titzrath'ın erken ayrılması ve Hamburg Limanı lojistiğinde temettü taşıması hissedar temsilcileri arasında önemli bir sorun yarattı. Diğer şeylerin yanı sıra, Alman Menkul Kıymetler Koruma Derneği (DSW) ve şemsiye örgütü kritik hissedarlar, Perşembe günü genel toplantıda genel olarak prosedürü ve Denetim Kurulu Şefi Rüdiger Grube'nin davranışını eleştirdiler. Toplantı müdürü olarak seçilmesi bile istendi.

Hamburg Beteiligungsgeselsschaft SE (POH) limanı – Hamburg Şehri ve dünyanın en büyük nakliye şirketi MSC ortak girişimi – Hamburg Limanı ve Logistik Ag (HHLA) yönetim kurulu ve denetim kurulu tarafından farklı bir teklife rağmen temettüleri azaltmak istiyor. 16 sent yerine, A paylaşımı başına sadece on sent olmalıdır. POH, şehrin yüzde 50,1'ine ve yüzde 49,9 MSC'ye aittir. HHLA temel sermayesinin yaklaşık yüzde 90,4'üne sahiptir. Böylece isteğini her zaman çoğunluğu ile uygulayabilir.

Bu durumda da bunu yaptı. Öğleden sonra, HHLA, listelenen A-hisse başına on sentlik bir temettü ödediğini bildirdi. Hafenloogistik alt şirketin hissedarlarına toplam 7.3 milyon Euro dağıtılacaktır. Menkul Kıymetler Borsası'nda listelenmeyen alt grup için S-hisse başına 1,50 Euro ödenecektir. S-paylaşımları yüzde 100 ücretsiz ve Hansa'nın Hamburg şehrine aittir. Her iki alt şirket için birlikte, HHLA son 2024 mali yılı için toplam 15.7 milyon avro doğradı.

DSW Hamburg ve Schleswig-Holstein Dirk Unrau DSW Eyalet Müdürü, “Burada bir diktatörlük burada çoğunluk hissedar tarafından gerçekleşiyor.” Dedi. Aynı zamanda, görünüşe göre kendi kararlarını savunmak bile istemeyen doğrudan denetim kurulu Grup'a gitti. “Bu toplumda omurga olmadan.” Unrau, Grube'a hissedarlar için değil, bir denetim kurulu olarak toplumdan sorumlu olduğunu hatırlattı. Kendisini hissedarlarla alay etmekle suçladı: “Yabancılar hissedarları için yaklaşık 200.000 avro ve toplam beş milyon avro.”

Grube: Mutsuz, ancak velayet yok

Grube daha önce temettüdeki çoğunluk sahibinin temettü ile: “Mutsuz bir şekilde gittiği gerçeğini gizlemek istemiyorum, ancak bu gelişmenin bir anlaşmazlığın bir ifadesi olmadığını açıkça belirtmek istiyorum.” Her iki bakış açısının da kendileri için argümanları vardı, “doğru ya da yanlış olmayacak,” dedi sanal genel toplantıda denetim kurulu başkanı.

CEO Titzrath'ın şaşırtıcı olarak ayrılması da eleştirildi. Denetim kurulu yakın zamanda Titzrath'ın ve Titzrath'ın en geç 31 Aralık'ta şirketten ayrılacağını Karşılıklı Anlaşmaya kabul ettiğini açıklamıştı. Grube, “Şirketin zirvesindeki değişim olağandışı değil, çünkü stratejik bir aşamanın sonunu işaret ediyor.” Dedi. Titzrath'ın kendisi de “en iyi anlaşma” den bahsetti.

“En İyi Anlaşma” da ayrılmadan şüphe duyuyor

Ancak, Titzrath yönünde tam olarak şüphe eden ve söylenen şey buydu: “Neden bize dürüstçe onları artık istemediğinizi söylemiyorsun?” Titzrath'ın bir yandan beş yıllık bir sözleşme imzaladığı ve daha sonra bir buçuk yıl sonra gittiği izlenimi budur.

CDU iş uzmanı Götz Wiese, Denetim Kurulu Başkanının temettü teklifinin belirlenmesinin “mutsuz” olduğunu kabul etmesinin “duruma adalet yapmayacak bir önemsizleşme” olduğunu eleştirdi. Wiese: “Elbette HHLA CEO'su ve büyük hissedarlar arasında, Bay Grube bunu reddetmeye çalışsa bile ciddi bir utanç vardı.”

Geçmişte, her zaman tutarsızlıklardan bahsedildi. 59 yaşındaki çocuk dokuz yıldır HHLA'nın başında, ancak kırmızı-yeşil Senato üzerinden tartışmalı MSC girişinin hazırlanmasında yer almadı.

CDU politikacı Wiese, MSC ve Senato'nun HHLA manşetlerinin son birkaç haftanın “çok fazla içten” sonra başarılı işlere odaklanmasını sağlamalıdır. “Ama gerçekte, Wiese'ye göre. Ve buna ek olarak,” Geleceğin HHLA'sı için hala bir strateji var. HHLA Genel Toplantısında bugün yeni bir şey söylenmedi. “

Başka bir ilginç haber bilindi. Denetim Konseyi Lideri Grube'ye göre Titzrath, sözleşmeli olarak üzerinde mutabık kalınan maaşlarını 550.000 Euro artı bu yıl aynı miktarda yüzde 100 telif hakkını alıyor. Grube, “Buna ek olarak, Bayan Titzrath ile Denetleme Kurulu, 1.58 milyon Euro (…) kıdem tazminat ödemesini kabul etti.” Dedi.

Lno/juve